Haastattelussa Poutapukimo

maanantai 21. elokuuta 2017

Kuka Poutapukimo-merkin takana työskentelee?
Poutapukimo on yhden naisen yritys, jonka toiminnasta vastaa vaasalainen vaatetusalan muotoilija Saara Riiki.


Miksi aloit yrittäjäksi ja kuinka yrityksesi syntyi?
Yrittäjyys on ollut minulle monen vuoden haave. Alun alkaen halusin tehdä vaatteita aikuisille, mutta äidiksi tulon myötä kiinnostuinkin yllättäen lastenvaatteista. Poutapukimo perustettiin alunperin lastenvaatekaupaksi, koska koin lastenvaatteiden tarjonnan tylsän graafiseksi ja yksipuoliseksi. Varsin noperasti mukaan tulivat kuitenkin naisten tuotteet, joiden valikoimaa laajennetaan koko ajan.
Mistä saat inspiraatiota uusiin tuotteisiin?
Inspiraatio tuotteiden kuoseihin tulee yleensä luonnosta. Taustalla vaikuttaa hyvin usein myös jonkinlainen taidehistoriallinen tai popkulttuurinen inspiraatio, joka näkyy lopullisessa tuotteessa lähinnä viitteellisesti. Naisten mekkojen inspiraatio tulee 1960 ja -70 lukujen popkulttuurista ja muotokielestä. Niiden tyyli on yksinkertainen ja perusluonteeltaan rennon boheemi.


Mistä nimi Poutapukimo tulee?
Poutapukimo on verkkokauppa, jossa myydään Pouta-tuotemerkin vaatteita. Pouta sana on alunperin muodostunut pilvikuvioista, joita olen tavannut piirrellä aikani kuluksi paperin reunaan istuessani luennoilla tai jonottaessani puhelinpalvelussa johonkin. Kaunis kumpuileva pilvimuoto on seurannut elämässä mukana niin tiiviisti, että se päätyi lopulta yrityksen nimeen ja logoonkin. Pouta-sanan sanakirjamääritelmä ei tarkoita aurinkoista säätä, vaan viittaa ainoastaan ilmaan, jolloin ei sada. Logossa näkyviä pilviä siis saattaa nähdä puotasäälläkin.Mitkä ovat yrityksesi tärkeimpiä arvoja?
Eettinen tuotanto ja kotimainen valmistus ovat Poutapukimolle tärkeitä arvoja. Ne tarvikkeet mitä ei Suomesta saada, hankitaan Euroopasta.


Missä Poutapukimon tuotteet tehdään?
Tuotteet suunnitellaan työhuoneella Vaasassa ja kaavoitetaan ja ommellaan Kuopiossa. Kankaat painetaan joko Aitoossa tai Baltian tehtaalla. Yksiväriset neulokset hankitaan kotimaisista tukkuliikkeistä. Kotimainen valmistus on tärkeää, koska haluamme kannustaa säilyttämään tuotantoa kotimaassa. Kankaita painatamme kustannussyistä osittain myös ulkomailla.


Poutapukimon tarinaa kannattaa seurata Facebookissa ja Instagramissa, joita päivitämme lähes joka päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti