Haastattelussa Planet Planet

maanantai 7. elokuuta 2017


1. Ketä Planet Planet-merkin takana työskentelee? 

Työskentelen Planet Planetissa yksin eli suunnittelen, kaavoitan ja ompelen vaatteiden mallikappaleet. Lisäksi myyn ja markkinoin, sekä vastaan kaikesta muustakin yrityksen pyörittämiseen liittyvästä.


2. Miksi aloit yrittäjäksi ja kuinka yrityksesi syntyi?

Halusin päästä toteuttamaan luovuuttani ja omia visioitani mahdollisimman monipuolisesti. Opiskellessani pukuompelijaksi ja sitten vaatetusalan muotoilijaksi pääsin harjoittelupaikkojen kautta näkemään yrittämistä ja vaatemalliston tuottamista monelta kantilta ja tämä vahvisti päätöstäni ryhtyä yrittäjäksi. Perustin Planet Planetin vajaa vuosi valmistumiseni jälkeen hahmoteltuani ensin yrityksen suuntaa ja ensimmäistä mallistoa. 


3. Mistä saat inspiraatiota uusiin tuotteisiin? 

Planet Planetin uudet tuoteet muotoutuvat yleensä vanhojen, jo olemassa olevien tuotteiden pohjalta. Aloittaessani uuden malliston suunnitteluprosessin kerään kasaan inspiroivaa kuvamateriaalia mm. lehdistä, netistä ja elokuvista. Selaan myös materiaalinäytteitä ja värikarttoja. Mikä tahansa visuaalinen asia voin tuoda idean tai inspiraation, mutta voimakkaimmin vaikuttavat scifi ja 60-luvun estetiikka. Tällä hetkellä myös 80-luku inspiroi vahvasti. 


4. Mistä merkin nimi tulee? 

Planet Planet, suomeksi Planeetta Planeetta tulee kiinnostuksestani scifiin ja sen myötä myös avaruuteen itseensä. 


5. Mitkä ovat yrityksellesi tärkeimpiä arvoja? 

Planet Planetille tärkeitä arvoja ovat käytännöllisyys ja jatkuvuus. Tuotteet kestävät käytössä ja niitä voidaan yhdistellä monipuolisesti ja ne toimivat monenlaisista tilanteissa ja tilaisuuksissa. Design kestää aikaa, mutta on samanaikaisesti tuoretta. 


6. Missä tuotteesi tehdään ja miksi? 

Planet Planetin tuotteita valmistetaan kolmessa tamperelaisessa ompelimossa; Ompelimo Niemessä, Ompelimo Millimetrissä ja Vaatturi Anne Äikkäällä. Haluan omalta osaltani tukea suomalaista työtä ja vaatetusalan jatkuvuutta Suomessa. Järjestely on myös erittäin käytännöllinen, sillä ompelimoiden sijaitessa 15km säteellä työhuoneeltani pääsen tarvittaessa hyvinkin nopeasti paikalle ja tuotannon kuvioista on helppo sopia tuttujen tekijöiden kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti