Haastattelussa Emmalotta Design

maanantai 26. kesäkuuta 2017

 

1. Ketä Emmalotta Design merkin takana työskentelee?


Ainoastaan minä itse, eli Emma.  2. Miksi aloit yrittäjäksi ja kuinka yrityksesi syntyi?Kun valmistuin ompelijaksi odotin ensimmäistä lastani, ja jäin siis pian sen jälkeen äitiyslomalle. Ajatus omasta yrityksestä oli ollut mielessä jo opiskeluaikana, ja koska viihdyin nin hyvin kotona lapseni kanssa, aloin harkita yrityksen perustamista tosissani. Sain toisen tytön pian esikoisen jälkeen, ja olin hoitovapaalla kunnes hän täytti kolme vuotta. Siihen mennessä olin tehnyt kaikki valmistelut yritystäni varten ja minulla oli ollut aikaa harkita asiaa. Mutta sisimmissäni tiedän että minulla ei edes ollut vaihtoehtoa. En missään nimessä halunnut olla päivät poissa tytöistäni, joten kotoa työskentely oli ainoa vaihtoehto. Joten perustin yritykseni, ja teen töitä kotoa, ja saan samalla olla lasteni kanssa, jotka myös nauttivat siitä että he saavat olla kotona päivisin.3. Mistä saat inspiraatiota uusiin tuotteisiin?Inspiraatio voi tulla ihan mistä vain. Yleensä kuitenkin joku yksityiskohta kiinnittää huomioni ja alan suunnitella miten sen voisi toteuttaa vaatteissani. Joskus käy myös niin että itse kaipaan jotain tiettyä vaatekappaletta ja sen mukaan teen uuden mallin.4. Mistä merkkisi nimi tulee?Merkkini nimi tulee minun omasta nimestäni. Emma Lotta on nimeni, joten hieman muokattu tuotemerkkiä varten, mutta ei kovin paljon mielikuvitusta vaatinut. ;)
5. Mitkä ovat yrityksellesi tärkeimpiä arvoja?


Perhe ja usko on minulle henkilökohtaisesti tärkeimpiä asioita elämässäni. Ja haluan sen näkyvän myös yrityksessäni. Ajattelen aina perheen etua, ja se että saan viettää aikaa lasteni kanssa on tärkeämpää kuin uran luominen. Koko yrityshän perustettiin perheen etua ajatellen. Toivon kuitenkin että yritys kasvaa pikkuhiljaa, ja pian tytöt eivät tarvitse minua yhtä paljon, ja minulla on enemmän aikaa töille.


Minulle on myös tärkeää että olen mukana vaikuttamassa vaatetusalaan, ja toivon mukaan tehdä siitä hieman ekologisempaa, ja kestävämpää. Pyrin tekemään tuotteita joita voi käyttää monta vuotta, eikä ainoastaan yhden sesongin ajan. Ja haluan saada ihmiset ajattelemaan enemmän sitä mistä heidän vaatteet tulevat, kuka ne on ommellut, onko niistä saatu palkkaa, onko lapsityövoimaa käytetty jne. 

6. Missä tuotteesi tehdään ja miksi?Kaikki tuotteeni tehdään kotonani. Minä itse ompelen jokaisen vaatteen. Toivon että voin joskus palkata apua ompelemiseen, mutta tällä hetkellä teen kaiken itse, ja se sujuu oikein hyvin. Enkä missään vaiheessa aio siirtää tuotantoani ulkomaille, vaan palkkaan mielummin apua täältä.7. Onko jotain muuta mitä haluaisit kertoa yrityksestäsi?


Saa rohkeasti ottaa yhteyttä, vaikka en yleensä tee mittatilaustöitä, teen mielelläni omista malleistani eri vaihtoehtoja asiakkaiden toiveiden mukaan.Kuvat: Sofia Ylimäki-Lindqvist


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti