Vaatevallankumous

keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Tällä viikolla 24-30.4. vietetään Vaatevallankumousta (eng. Fashion Revolution). Vaatevallankumouksen aikana yritetään herätellä kuluttajia kysymään #whomademyclothes sekä brändejä vastaamaan #imadeyourclothes ja ylipäätänsä edistää läpinäkyvää ja eettistä vaateteollisuutta.

Huhtikuussa 2013 Rana Plazan vaatetehdas romahti Bangladeshissa. Rana Plazan tehdas oli monen länsimaisen vaatebrändin alihankkija mm. Primark. Tehdasta ei ollut tarkoitettu teollisuuskäyttöön ja siellä olevat generaattorit oli sijoitettu säädösten vastaisesti ylimpään kerrokseen. Rakennuksessa oli halkeamia ja niistä oli huomautettu tehtaan johdolle, mutta asialle ei tehty mitään. 24. huhtikuuta 2013 tehdas romahti jonka seurauksena yli 1 100 ihmistä menehtyi ja 2 500 loukkaantui. Rana Plazan kaltaisia tehtaita on useita ja on vain ajankysymys koska tälläisiä tapahtuu uudestaan.

Jokaisella on oikeus vaatia brändeiltä läpinäkyvyyttä ja työntekijöille kohtuullista palkkaa.

Pue jokin vaate päällesi nurinpäin, ota itsestäsi ja vaatemerkistä kuva ja jaa se sosiaalisessa mediassa. Merkkaa vaatebrändi postaukseesi ja kysy #whomademyclothes. Liitä mukaan hashtag #vaatevallankumous. 


Vaatevallankumous sosiaalisessa mediassa:


#vaatevallankumous #fashionrevolution

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti