Haastattelussa N.M.O. Design

keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

1. Ketä N.M.O. Design-merkin takana työskentelee?

Merkin takana työskentelee yrityksen ja merkin perustaja Niina Vistbacka. Lisäksi merkki työllistää jonkin verran eri alojen osaajia, kuten valokuvaajia, malleja, ompelimon työntekijöitä yms.

2. Miksi aloit yrittäjäksi ja kuinka yrityksesi syntyi?

Yritys syntyi halusta tehdä luovaa työtä ja olla osana vaikuttamassa vaateteollisuuden eettisyyteen ja harkitsevampaan kulutukseen. Tuotteiden pitää kestää ikää, mutta olla samalla persoonallisia ja monikäyttöisiä.

3. Mistä saat inspiraatiota uusiin tuotteisiin?

Inspiraation lähteenä toimii monesti luontoaiheet ja esimerkiksi sarjakuvista tutut siluetit. Syksyn 2016 ja kevään 2017 mallistossa seikkailee Batman-siluetti, joka on uudelleen suunniteltu sopimaan mekkoon ja collegepaitaan.4. Mistä merkin nimi N.M.O Design tulee?

Merkin nimi tulee perustajan etunimien ensimmäisistä kirjaimista.

5. Mitkä ovat yritykselle tärkeitä arvoja?

Tärkeitä arvoja on eettisyys, kestävyys ja läpinäkyvä tuotanto. Merkin takaa löytyvät tekijät ovat kaikki tiedossa jokaista ompelijaa myöten. On myös tärkeää, että ihmiset oppisivat kuluttamaan vähemmän ja ostamaan laadukkaita, pitkäikäisiä tuotteita. Myös materiaalien tuotanto ja eettisyys on tärkeää, joten pääsääntöisesti merkin materiaalit ovat Suomesta.

6. Missä tuotteet tehdään ja miksi?

Tuotteet tehdään Suomessa ja Virossa. Suurin osa tuotteista valmistetaan N.M.O.Designin työhuoneella Vallilassa, mutta pieni erä college- ja trikootuotteita tehdään Virossa suomalaisen yrityksen toimesta. On tärkeää, että jokaisen tuotteen takana oleva tekijä on tiedossa ja että tuotanto on läpinäkyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti