Team Luottovaate

torstai 8. joulukuuta 2016
Kuinka tämä kaikki syntyi ja ketä tämän takana oikein on?


Elli ja Roosa | Kuva: Noora / Curiouser & Curiouser


Roosa: "Olin miettinyt Luottovaatteen jäseneksi ryhtymistä. Kävinkin kerran vanhan Luottovaatteen tiloissa Itsenäisyydenkadulla. En kuitenkaan löytänyt mitään mieleistä ja siksi liittyminen jäi. Vaatelainaamo tuntui tuoreelta idealta, joka tuki omaa ajatusmaailmaani. Työskentelen eettisen ja ekologisen muodin parissa. Päätyökseni olen suunnittelija omassa yrityksessäni Roosa B."

Elli: "Olin asiakkaana edellisessä Luottovaatteessa ja pidin toiminnasta todella paljon. Tutustuin sitä kautta uusiin merkkeihin ja lainaamo oli loistava lisä omaan vaatekaappiini. Kahdessa viikossa ehti sopivasti käyttää vaatetta tai asustetta ja jopa kyllästyä siihen."

Roosa: "Luottovaatteen lopetettua toukokuussa 2015 makustelin asiaa ja tulin ehdottomasti tulokseen, että tämä tarvitaan takaisin Tampereelle. Heinäkuun lopulla otin yhteyttä Luottovaatteen perustajaan Laura Happoon. Vastausta ei kuulunut ja pommitin viesteillä. Lopulta sain vastaukseksi, että yksi toinen henkilö olisi myös kiinnostunut jatkamaan Luottovaatetta. Ei mennyt kauaakaan, kun Elli otti minuun yhteyttä ja sovimme tapaamisen."

Elli: " Keväällä 2015 olin äitiyslomalla ja harmittelin Luottovaatteen loppumista ja salaa mielessäni haaveilin sen uudelleen henkiin herättämisestä. Ystävieni rohkaisemaan otin yhteyttä Lauraan ja kerroin haaveistani. Pieni vauvani vei kuitenkin aktiivisuudellaan enemmän voimavarojani kuin olin kuvitellut ja Luottovaate jäi muhimaan mieleeni kesän yli. Loppukesästä Laura otti minuun yhteyttä ja kertoi Roosan aikeista perustaa Tampereelle vaatelainaamo ja siltä istumalta otin Roosan yhteyttä."

Roosa: "Tapasimme Ellin kanssa Hämeenkadun Pella's Cafessa. Elli vaikutti heti todella mukavalta. Olen hieman puhelias ja .. no yleensä saatan sanoa ajatukseni ja ideani aika nopeasti. Näytin Ellille suunnitelmani ja miten minä aikoisin lainaamo toimintaa jatkaa ja miten sitä kehittäisin. Iloinen asia oli, että Elli oli kanssani samaa mieltä. Seuraavalla tapaamisella kävimme katsomassa muutamaa potentiaalista liiketilaa, josta toinen sopi meille täydellisesti. "

Elli: "Roosan tapaaminen jännitti, mutta turhaan. Ensimmäinen tapaamisemme oli erittäin antoisa ja oli hienoa nähdä, miten Roosalla oli selkeä visio vaatelainaamosta ja sen pyörittämisestä. Ajatuksemme osuivat hyvin yhteen ja Luottovaate lähti liikkeelle melko nopeasti ekan tapaamisen jälkeen." 

Roosa: "Aluksi vähän pelotti minkälaista on pyörittää, jotain toimintaa toisen ihmisen kanssa. Olen toiminut yrittäjänä melkein 3 vuotta ja tehnyt erilaisia yhteistyö- ja alihankintakuvioita. Koskaan en ole kuitenkaan mitään suurempaa liiketoimintaa pyörittänyt toisen kanssa. Olen kuullut kauhutarinoita, mutta onnekseni Ellin kanssa meillä on kaikki mennyt hyvin. Tosin lopulta teimme päätöksen, että vain minä toimin Luottovaatteessa yrittäjänä. "

Elli: "Yhteistyömme sujuu mutkattomasti ja oli luontevaa, että Luottovaate tuli osaksi Roosan yritystä. Pohdin päätöstäni kuitenkin pitkään, mutta se sopi parhaiten tämän hetkiseen elämäntilanteeseeni. Vaikka emme olekaan yhtiökumppaneita, niin koen että olemme molemmat tasavertaisia Luottavaatteen pyörittäjiä. "

Roosa: "Yksinyrittäjänä olen tottunut hoitamaan ja organisoimaan kaiken itse. Vaikka työkuorma tuntuu välillä raskaalta en osaa sitä jakaa muille. Nyt kun on joku toinenkin tekemässä opin pikku hiljaa jakamaan työkuormaa. Olemme kaksi erilaista persoonaa, mutta oikein hyvä tiimi. Elli on paljon tarkempi, kun taas minä olen vähän sellainen ei se oo niin justiinsa -tyyppi. Ennen avajaisia työmäärä oli valtava ja muutama päivä ennen avajaisia tehtiin pitkää päivää. Yksin siitä en olisi kyllä selvinnyt."

Elli"Avajaisten mielenkiinto ylitti aivan kaikki odotukset! Oli hienoa huomata, että vaatelainaamo toiminta kiinnosti  tamperelaista mediaa ja Luottovaate tuli viikon aikana tutuksi monelle. Päiväkodin ovellakin onniteltiin uudesta työstä. Ennen avajaisia töitä tehtiin todella tiiviisti ja oli ihana nähdä, kuinka avajaispäivänä liike täyttyi kiinnostuneista ja uusista asiakkaista. 

Roosa: "Pari päivää ennen avajaisia toimittaja soitti. Aamulehdestä, halusi tehdä jutun nettilehteen. Yhtäkkiä puhelin pirisi ja useampi toimittaja halusi tehdä juttua. Lopulta Luottovaatteesta oli juttua Aamulehdessä, Tamperelaisessa ja Yle Tampere -radiokanavalla. Avajaisiin oli ilmoittanut kiinnostuneita yli 250 ihmistä, mutta avajaispäivä silti ylitti kaikki odotukseni. Tupa oli täynnä ja koko ajan yhdessä täyteltiin uusia jäsenlomakkeita. Laskelmien mukaan avajaisissa kävi yli 60 henkeä."

Elli: "Asiakkaat tekevät Luottovaatteen ja olen ollut innoissani joka torstai, kun pääsen avaamaan ovet. Iso kiitos Luottovaatteesta kuuluu myös Lauralle, joka antoi meidän jatkaa toimintaa samalla nimellä ja auttoi meidät alkuun. Toivon, että Luottovaate kasvaa ja kehittyy meidän teamin ja asiakkaiden yhteistyönä. Kaikki vinkit, toiveet ja tsempit ovat meille tärkeitä.

Roosa: "Nyt Luottovaate on ollut auki puolitoista kuukautta ja oon edelleen super iloinen. Meidän team Luottovaate toimii loistavasti ja tärkeimpänä kaikki ihanat asiakkaat, jolta tulee tsemppejä ja kannustuksia. Tästä tulee vielä iso juttu."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti